STATUS UPDATED!
FEEL FREE TO ASK~
Tutorial Blog ^_^: TUTORIAL: BACKGROUND PADA POSTING

Sekiranya anda berminat untuk membaca artikel Islam, info semasa, kisah nabi, kisah pengajaran dan lain-lain, bolehlah pergi ke Khaleefah Allah ^_^ Followlah blog ini dan blog itu sekiranya berbaloi untuk difollow. Sebarang ulasan adalah amat amat amat amat diharapkan.
Any Requests or Questions?

Jom, tukar link~

TUTORIAL: BACKGROUND PADA POSTING

Penulis antara bloggers yang gemar melakukan pelbagai eksperimen ke atas blog sendiri. Pantang ada tutorial baru, pasti penulis tidak ketinggalan untuk mencubanya. Kini, terdapat blog yang memudahkan bloggers lain untuk memahami setiap tutorial yang diberikan kerana ia ditulis di dalam bahasa Melayu. Justeru, kali ini penulis mencuba pula untuk meletakkan latarbelakang pada posting dan ianya berjaya.


Jika anda juga ingin mencuba teknik ini, bolehlah mengikuti cara² di bawah ini.

  • Buka New Post dan pilih Edit Html.
  • Tambah kod ini pada ayat yang anda ingin letakkan latar belakang.
<div style="background: transparent url(http://www.squidfingers.com/assets/patterns/pattern_138.gif) repeat scroll 0% 50%; -moz-background-clip: -moz-initial; -moz-background-origin: -moz-initial; -moz-background-inline-policy: -moz-initial; font-weight: normal; text-align: justify;">Penulisan bermula disini</div>

Tukarkan perkataan berwarna merah dengan perkataan anda sendiri. Anda boleh menekan butang Preview dulu sebelum mengepostnya.


-17 Rejab 1431H-

0 comments:

Berkatalah dengan akal dan jiwa, kerana itu anugerah Pencipta dan ternyata natijahnya akan lebih bahagia. ^_^

Post a Comment

 
Copyright © 2009-2017 Tutorial Blog ^_^: TUTORIAL: BACKGROUND PADA POSTING
Design by a.a.ghariib