STATUS UPDATED!
FEEL FREE TO ASK~
Tutorial Blog ^_^: TUTORIAL: TEXT SELECTION COLOR TRICKS

Sekiranya anda berminat untuk membaca artikel Islam, info semasa, kisah nabi, kisah pengajaran dan lain-lain, bolehlah pergi ke Khaleefah Allah ^_^ Followlah blog ini dan blog itu sekiranya berbaloi untuk difollow. Sebarang ulasan adalah amat amat amat amat diharapkan.
Any Requests or Questions?

Jom, tukar link~

TUTORIAL: TEXT SELECTION COLOR TRICKS

19101431H
Jom buat magic kat blog. Cuba highlight text kat blog ni. Keluar macam ni tak? Magic bukan, haha.. Selalu warna biru dan putih kan? Senang je nak buat..


1. Dashboard >Design >Edit HTML.

2. Copy kod kat bawah and paste sahaja di mana mana yang anda mahu.

::-moz-selection {background: #fff; color: #f00;}
Kalau ana, ana paste di sini..

3. Tukar kod warna biru dan purple tu untuk warna yang anda mahu di sini. color untuk color text bila di highlight, background untuk warna background bila di highlight.. Save and siap.


0 comments:

Berkatalah dengan akal dan jiwa, kerana itu anugerah Pencipta dan ternyata natijahnya akan lebih bahagia. ^_^

Post a Comment

 
Copyright © 2009-2012 Tutorial Blog ^_^: TUTORIAL: TEXT SELECTION COLOR TRICKS
Design by a.a.ghariib