STATUS UPDATED!
FEEL FREE TO ASK~
Tutorial Blog ^_^: Seniku, Bisnesku

Sekiranya anda berminat untuk membaca artikel Islam, info semasa, kisah nabi, kisah pengajaran dan lain-lain, bolehlah pergi ke Khaleefah Allah ^_^ Followlah blog ini dan blog itu sekiranya berbaloi untuk difollow. Sebarang ulasan adalah amat amat amat amat diharapkan.
Any Requests or Questions?

Jom, tukar link~

Seniku, Bisnesku

05121431H
Alhamdulillah, pada minggu lepas, siap sudah beg sandang yang ditempah oleh sahabatku. Makan masa sebulan juga sebab agak sibuk dengan peperiksaan dan pembelajaran serta program MaUTaDi. Suka sangat berbisnes biar kecil-kecilan sahaja pun. Start daripada darjah 6, ana jual nama-nama yang dibuat menggunakan benang. Masa form 2, mula buat tali hiasan, boleh jadi macam rantai kekunci. Form 3, berehat sebentar, cuma menjual kek/cupcake sahaja. Ketika form 4 pula, jual beg tempat letak handphone pada cuti pertengahan tahun untuk mengutip dana Palestin. Satu beg, RM3 sahaja. Dapatlah beberapa ringgit. Boleh tahan juga. Selepas RAZ tempah beg sandang ini, (sebab nak bawa ke Langkawi) ramai pula orang nak tempah. Tapi, setakat ini masa tidak mengizinkan.

Oh ye, tengah-tengah tahun hari tu, ustaz Khairuddin ada belajar cara nak buat rantai kekunci guna benang, buat nama orang. Kemudian, ustaz tanya ana senang ke susah. Sudah tentu ana jawab senang sebab dah 5 tahun buat benda ni. Jadi, ustaz pun bagi pinjam CD yang ustaz beli supaya ana dapat belajar buat (kiranya upgrade lagilah ni) dan tolong buat agar dapat ustaz membuatnya. Komisen, sudah tentulah dapat. Setakat ini, rasanya macam masih tak terbuat. Hari tu, buat sample sahaja. Nanti ana jual ye ustaz! (Tapi tak sempatlah nak jual dekat sekolah tahun ini.)

Sememangnya diri ini sukakan seni. Tapi bukan seni melukis. Suka juga sebenarnya cuma tidak mahir dan kurang kreatif dalam bab itu.^^


Sekadar berkongsi.

0 comments:

Berkatalah dengan akal dan jiwa, kerana itu anugerah Pencipta dan ternyata natijahnya akan lebih bahagia. ^_^

Post a Comment

 
Copyright © 2009-2012 Tutorial Blog ^_^: Seniku, Bisnesku
Design by a.a.ghariib