STATUS UPDATED!
FEEL FREE TO ASK~
Tutorial Blog ^_^: TUTORIAL: SHADOW PADA BORDER BLOG

Sekiranya anda berminat untuk membaca artikel Islam, info semasa, kisah nabi, kisah pengajaran dan lain-lain, bolehlah pergi ke Khaleefah Allah ^_^ Followlah blog ini dan blog itu sekiranya berbaloi untuk difollow. Sebarang ulasan adalah amat amat amat amat diharapkan.
Any Requests or Questions?

Jom, tukar link~

TUTORIAL: SHADOW PADA BORDER BLOG

02021432H
Assalamualaikum...
Wah, dah masuk bulan Safar dah. Hmm, hari ini saya nak ajar cara nak buat bayang-bayang dekat keliling border blog. Cik Robiatul asyik bertanya, jadi saya pun buatlah tutorial ni ^^ bukan sebab menganggu, tapi sebab saya asyik tak ada dekat rumah masa ditanya...



Dashboard > Design > Edit HTML

Cari kod ini:

#outer-wrapper {
atau
.content-inner {
atau
#content-wrapper {

Jumpa? Kalau tak jumpa, cuba tekan Tick Expand Widget Templates, baru cari kod tadi. Kemudian, paste kod ni di bawah kod tadi:

-moz-box-shadow: 0 0 6px 6px #ffffff;
-webkit-box-shadow: 0 0 6px 6px #ffffff;
box-shadow: 0 0 4px 4px #ffffff;


Preview, save kalau sudah berpuas hati.

*merah: warna shadow, kalau nak tukar, boleh tengok kod di sini.
*biru: ketebalan shadow. Boleh adjust mengikut kesesuaian.
4 Comments
Comments

4 comments:

  1. Tak jumpe kod tu bab guna blogskin. Cane ye?

    ReplyDelete
  2. kak,knape shadow dye smpai dkat kotak chat box. besar sgt tuh. nk shadow kcik mcm kakak.. cmne?? dh lme nk cmtu..plezz. :(

    ReplyDelete

 
Copyright © 2009-2017 Tutorial Blog ^_^: TUTORIAL: SHADOW PADA BORDER BLOG
Design by a.a.ghariib